Header Ads

Menjijikkan!Restoran makanan segera saji daging anjing

Menjijikkan apabila sebuah Restoren Makanan Segera Di Rio de Janeiro, di sini didapati menyajikan daging anjing liar yang ditangkap sebelum dibunuh di bandar ini kepada Para pelanggannya.

Menurut Pihak Polis,mereka menyiasat restoran itu selepas menemui beberapa kotak mengandungi daging anjing beku di dalam premis berkenaan.

Haiwan itu didapati dipukul di kepala hingga mati sebelum dagingnya digunakan sebagai inti untuk satu hidangan pastri tradisional Brazil.

Anjing Liar Yang Di Bunuh Kejam Sebelum Di Masak Restoren Itu


Hidangan pastri itu biasanya menggunakan inti daripada daging lembu.Menurut polis, restoran itu dimiliki seorang ahli perniagaan warga China, yang mengaku menyajikan hidangan berkenaan menggunakan daging anjing.

memiliki beberapa restoran lain mengaku anjing itu ditangkap di sekitar bandar ini sebelum dibunuh dengan kejam.

Aktiviti restoran berkenaan terbongkar selepas polis menyerbu premis itu bagi menyiasat dakwaan ada pekerja dari China dipaksa bekerja seperti hamba.

Ketika serbuan polis terkejut apabila menemui satu sangkar yang digunakan untuk mengurung beberapa pekerja yang dipaksa bekerja 18 jam sehari tanpa bayaran.

Pegawai pendakwa raya, berkata, dia sangat terkejut melihat pekerja itu dikurung dalam sangkar besi seperti penjara. - AFP

Oh!Sungguh kejam ya Demi mengaut keuntungan bukan saja Anjing Di Bunuh Kejam Malah pekerja Restoren itu sanggup mengurung Pekerja dari China yang terpaksa Bekerja Tanpa Gaji,Lebih menyedihkan apabila Pemilik Restoren itu juga milik Peniaga Dari China Juga.

Sumber : OhPilihanku
 

No comments

Powered by Blogger.